20 Ağustos 2013 Salı

HEAVENLY FOREST
Bir film bu kadar mükemmel olabilir..
Genelde romantik komedi izleyen bir insanım. Nedenini bilmiyorum ama duygusal filmler kalbime alerjik reaksiyon verdiriyor. Eğer film beni derinden etkilerse günlerce unutmam mümkün olmayabiliyor. Ama öyle anlar geliyor ki kendimi dram izlerken buluyorum…
UYARI: Yanınızda peçete bulundurunuz!!!...
Hikayemiz  Makoto’nun (Hiroshi Tamaki) 2 yıldır görüşmediği arkadaşı Shizuru’dan (Aoi Miyazaki) mektup almasıyla başlar. Shizuru New York’ta bir fotoğraf sergisi açmıştır ve arkadaşını davet ediyordur. Makoto mektubu alır almaz soluğu New York’ta alır. Bundan sonra hikaye geriye döner ve ilk nasıl karşılaştıkları anlatılır.
Makoto ve  Shizuru iki üniversite öğrencileri, Mokoto bir gün yaya geçidinden geçmeye çalışan Shizuru ile karşılaşır, ona ışıklardan geçmesini söyler ama Shizuru oldukça inatçıdır ve karşıya geçmeye kararlıdır...
-Hey! trafik ışıkları biraz ileride sanırım oradan geçmek daha güvenli
-Oh! öğrenciler hep oradan geçer, sürücüler burada pek yol vermez.  -Yine de burası bir yaya geçidi değil mi?  -Aslında, evet...
Shizuru ufak tefek çocuk görünümlü bir kızdır. Genlerinden gelen bir hastalık yüzünden büyüyemiyordur. Onun bu çocuksu ve tuhaf hallerini görenler ondan uzak duruyordur. Makoto’nun ise bir deri hastalığı vardır. Sürekli kaşınıyordur ve bir krem kullanmak zorundadır. Bu kremi sürünce kötü koktuğunu düşündüğü için insanlardan uzak duruyordur. Bu ikili her yönüyle birbirlerine benzemektedirler.
Makoto fotoğrafçılıkla ilgileniyordur. Ve Shizuru’nun karşıya geçmeye çalışırken fark etmeden resmini çeker.  Fark edilmediğini sansa da Shizuru yemekhanede yanına gelerek resmini çektiğini gördüğünü söyler. Makoto ise o yoldan geçip geçemediğini sorar. Ama kızımız geçmeye kararlıdır. Bunu gören Makoto sabah çok erken gelirse geçebileceklerini söyler. Hava henüz aydınlanmamışken gelirler. Makoto, Shizuru’yu bırakıp gizli bahçesine gider tabi kızımızda peşinden böylece Makoto’nun gizli yerini öğrenmiş olur. Makoto Shizuru’ya burada fotoğraf çekmeyi öğretir. 
Her şey çok güzel gidiyordur ta ki Makoto’nun sınıflarındaki güzeller güzeli Miyuki’ye aşık oluncaya kadar. Makoto Miyuki’nin grubuna katılır artık onunda bir arkadaş grubu vardır. 
Arkadaşları Shizuru’nun bir ucube olduğunu onunla arkadaş olup olmadığını sorduklarında bunu reddeder ve Shizuru’yu korumaz. Bunu arkadan dinleyen Shizuru çok üzülür.
Shizuru Makoto’ya ilk görüşte aşık olmuştur. Ama onun Miyuki’yi sevdiğinin farkındadır. Bazı zamanlar kıskançlık krizlerine girsede onların birlikte olmasına yardım eder. Bir gün evini terk eden Shizuru Makoto’yla kalmaya başlar.
Shizuru kardeşi öldüğü için evini terk ettiğini söyler. Annesi ve kardeşi aynı genetik hastalık yüzünden ölmüşlerdir. Shizuru der ki ”Bu hastalıkta aşık olduğunda ölürsün” tabi Makoto bunu ciddiye almaz tıpkı Shizuru’nun sürekli “Bir gün büyüyüp çok güzel bir kadın olacağım, o zaman benimle çıkmadığına pişman olacaksın.” sözünü ciddiye almadığı gibi. Shizuru bu sözü son zamanlarda çok sık söylemeye başlamıştır. “Hala çocuk bedenine sahip olduğunu ve bir gün çok güzel ve seksi bir kadın olacağını söyler.” Makoto ise her zaman “tabi, tabi” diyerek geçiştirir. 
Shizuru dişini kaybeder. Shizuru’nun hala bebeklik dişlerinin bazılarını dökmemiştir. Shizuru büyemeye başlıyordur. Makoto ona bir hediye vermek istemiştir ve ne istediğini sorar. Shiruzu ise fotoğraf yarışmasına katılmak için öpüşürken resim çekilmek istediğini söyler. Makoto bunu kabul eder ve gizli bahçelerine giderler. Shizuru gözlüklerini çıkarınca Makoto onun ne kadar güzel olduğunu farkeder. Düzeneği kurarlar ve öpüşürken resim çekilirler.
“Bu resimden sonra Shizuru bu öpücüğün içinde birazcık aşk varmıydı?” diye sorar. Ama Makoto bunu duymaz yada duymamazlıktan gelir. Aynı günün akşamı Makoto duygularının farkına varır ve aceleyle eve gelir. Fakat Shizuru evi terk etmiştir. O günden iki yıl sonraya kadar ondan haber alamaz. Ve tekrar iki yıl sonra New york’a döneriz. Makoto büyük bir heyecan içinde Shizuru’yla buluşmayı beklemektedir.

Sonra mı??? İzleyip görün.. Japon dizi ve filmlerini bana  sevdiren ilk yapımdır.. Eminim izleyenler bana teşekkür edecektir…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder